Hvacmag

رادین گستر سینا نماینده رسوب زدای انگلستان

عایق معدنی پشم شیشه آریانا پارس

سبزيجات - قسمت اول

سبزيجات

بخشي از خسارات محتمل در بازار سبزيجات تازه (در فرايندهاي برداشت، بسته بندي، انبار و فروش) عموماٌ ناشي از تاثير دماهاي بالا در هنگام انتقال، انبار و حمل سبزيجات تازه است و سبب تسريع فرايندهاي رسيدگي، فساد و اتلاف کيفيت سبزيجات و ارزش غذايي آنها ميشود. برخي از خسارات نيز ناشي از سرمايش و انجامد سبزيجات، در دماهاي بسيار پايين است. تلفات و خسارات جدي ديگري نيز به دليل خسارات مکانيکي ناشي از حمل بيدقت يا نامناسب سبزيجات و يا به دليل چروک خوردگي و يا پلاسيدگي ناشي از کاهش رطوبت ايجاد ميگردند.
از طريق پيگيري شيوه هاي توصيه شده و پيشنهادي حمل، سرمايش، انتقال و ذخيره سبزيجات، ميتوان فرايند چروک خوردگي را به طور قابل توجهي کاهش داد. بهبوده شيوه هاي بسته بندي، انتقال تبريدي و آگاهي از نقش فرايند تبريد در حفظ کيفيت سبزيجات در سراسر فرايندهاي توليد و توزيع به بازار، امکان حمل و انتقال سبزيجات را به مناطق دورتر و با کيفيت و تازگي طبيعي اوليه در زمين کشت، فراهم ساخته است.
اين مقاله که در واقع برگرفته از کتاب اشره است، فرايندهاي پسابرداشت، سرمايش، بسته بندي، نگهداري حين حمل و انبار سبزيجات تازه را در مکان هاي مقصد پوشش ميدهد. همچنين الزامات ذخيره/ انبار برخي از سبزيجات خاص، نظير خرابي تدريجي محتمل محصول به دليل حمل و شرايط نامناسب ذخيره را مورد بررسي قرار ميدهد.

1- انتخاب محصول و حفظ کيفيت آن                                                                                                                   
خطرات عمده ابقاء کيفيت محصول در طول فريندهاي انتقال و توزيع، در ذيل ارائه شدهاند:
•    تغييرات متابوليکي (ترکيب، بافت، رنگ) ناشي از تنفس، رسيدگي و پيرشدگي (افزايش طول عمر) محصول.
•    کاهش محتواي رطوبت محصول و پلاسيدگي و چروک خوردگي ناشي از آن.
•    ضربديدگي و آسيب هاي مکانيکي ديگر.
•    بيماريهاي انگلي.
•    اختلالات فيزيولوژيکي.
•    آسيبهاي ناشي از سرمايش و انجماد.
•    تغيير در کيفيت مواد مغذي و طعم.
•    رشد (جوانهزني، ريشهزني).
•    آسيبهاي ناشي از اتيلن.
سبزيجات تازه، بافتها و اجزاء زنده اي هستند که براي تنفس دائمي، به اکسيژن کافي نياز دارند. در طول فرايند تنفس، مواد غذايي ذخيره شده اي نظير مواد قندي (شکر) به انرژي گرمايي تبديل ميشوند و درنتيجه محصول مذکور، کيفيت و ارزش غذايي خود را از دست ميدهد. در طول دوره زماني انبار و حمل و براي حفظ دماي محصولات، ميتوان فرايند تنفس را نيز به بارهاي تبريدي افزود. براي مثال، بار mg 10 از مارچوبه که تا دماي °C 4 سرد شده است، در طول يک سفر طولاني در سراسر کشور، قادر به توليد ميزاني از گرماي تنفسي است که قادر به ذوب حدود mg 4 از برنج ميباشد.
سبزيجاتي با تنفس بالاتر، داراي قابليت فساد بالاتري نيز ميباشند که درنتيجه مشکلات بيشتري را براي انتقال و حمل ايجاد ميکنند. تفاوتهاي موجود، ناشي و برآيندي از نوع و بخشي از گياهي است که مورد استفاده قرار ميگيرد، به طوريکه براي مثال، محصولات ريشهاي نظير هويج و تربچه داراي نرخ تنفس پايينتري نسبت به سبزيجات ميوهاي (خيار، فلفل) و جوانهاي (مارچوبه) هستند. فرايند تبريد درواقع بهترين شيوه کندسازي  فرايند تنفس و ديگر فرايندهاي چرخه حيات سبزيجات ميباشد.
معمولاً سبزيجات مختلف با مجموعه طبيعي و گستردهاي از ميکروارگانيزم هاي مختلف پوشانده و دربرگرفته ميشوند که تحت شرايط معيني موجب فساد تدريجي سبزيجات ميگردند. بزرگترين منبع ضايعات سبزيجات، در طول فرايند انتقال و توزيع، در واقع آسيب تدريجي ناشي از فساد سبزيجات مذکور است. هنگامي که صدمات مکانيکي موجب پارگي پوسته محصول ميگردند، ارگانيزمهاي فاسدکننده سبزيجات وارد آنها ميشوند و درصورتيکه ارگانيزمهاي مذکور درمعرض شرايط هوايي گرم (به ويژه گرم و مرطوب) قرار ميگيرند، آلودگي مذکور گسترش مييابد. به دليل آنکه دماهاي پايين موجب کنترل رشد اکثر ميکروارگانيزمها ميگردند، تبريد مناسب و کافي، در واقع بهترين شيوه براي کنترل فساد محصولات ميباشد.
همچنين فرايند تبريد ميتواند تغيير رنگ ناشي از رسيدگي و پيرشدگي محصول را بهتعويق بياندازد. براي مثال، کلم بروکلي در شرايط معمول و بدون فرايند تبريد، تنها در طول 1 روز زرد ميشود، اما در يک انبار تبريدي، تا حدود 3 تا 4 روز سبز ميماند.

برای مطالعه متن کامل مقاله به شماره دی ماه ماهنامه 95 مراجعه فرمائید.

facebook- صفحه اجتماعی فیس بوک تهویه و تاسیسات           instagram صفحه اینستاگرام تهویه و تاسیسات          linkdin صفحه linkdin تهویه و تاسیسات          Telegram صفحه تلگرام تهویه و تاسیسات

بنر
بنر
بنر

مقاله های برتر به صورت کامل

آشنایی با شیرهای صنعتی

مقدمه:انواع مختلفی از شیرها در صنعت HVAC موجود می‌باشند. هر شیر دارای مشخصه ویژه‌ای است که کاربرد آن را به منظور استفاده برای قطع و وصل، کنترل جریان، متعادل کردن، عبور جریان یکطرفه و غیره ممکن می‌سازد. از شیرها برای کاربردهای گوناگونی استفاده می‌شود. در ادامه توضیح مختصری از

روش‌های پایداری ساختمان

1- مقدمه نقش‌هایی که ساختمان‌ها در جوامع پیشرفته به عهده می‌گیرند، به گوناگونی و نامحدودی افرادی است که از این ساختمان‌ها استفاده می‌کنند. به رسمیت شناختن و بازشناسی تاثیر قابل‌توجه ساختمان‌ها بر شرایط آسایش انسان‌ها، بهره‌وری، بازده و اثرات زیست‌محیطی و میراث اجتماع

مدیریت گرمایی بهبود یافته ساختمان با کمک شبیه سازی ترکیبی HVAC دینامیک

  مدیریت گرمایی بهبود یافته ساختمان با کمک شبیه سازی ترکیبی HVAC دینامیک چکیده تنها به تازگی بوده است که شبیه سازی ساختمان به عنوان یک سود ممکن در مدیریت ساختمان شناخته شده است اما در اغلب موارد نسبت به مدیریت گرمایی اهمال شده است. دلیل آن هم ماهیت پیچیده مشکلات مرتبط با شنا

دقت‌سنجی دستگاه صفحه گرم حفاظت شده برای تعیین هدایت حرارتی مواد عایق

چكيدهاندازه‌گیری هدایت حرارتی بخش بسیار مهمی‌ از آنالیز مواد در صنایع می‌باشد. عایق حرارتی عبارتند از موادی که از نرخ انتقال حرارت بین سامانه‌‌های فیزیکی مختلف می‌کاهند و به عبارت ساده‌تر از اتلاف انرژی گرمایی یک سامانه‌ تا حد امکان جلوگیری می‌کنند. همواره گرما از سام

رویکرد سامانه‌ای به عملکرد ساختمان بهینه‌سازی‌شده انرژی

این مقاله به بررسی یافته‌های پژوهش انجام شده در دانشگاه مرسد، بمنظور توسعه یک رویکرد سامانه‌ای قدرتمند جهت پایش و بهینه‌سازی مستمر عملکرد انرژی ساختمان می‌پردازد. تحلیل میدانی مشتمل بر سه پروژه می‌باشد؛ پایش دقیق، تحلیل نمونه مبنای عملکرد انرژی سامانه و اجرای راهبردهای

نقش میکروارگانیسمها در افزایش هزینه های نگهداری و تعمیرات تجهیزات ساختمان

چکیده: میکرو ارگانیسمها در همه جا یافت می شوند؛ از یخهای قطبی گرفته تا چشمه های آب جوش کف اقیانوسها . این ارگانیسمها نقش مفیدی در تجزیه مواد زائد و برقراری چرخه های زیستی از جمله چرخه کربن و چرخه گوگرد در طبیعت بازی می کنند، اما گاهی اوقات اجرای این نقش برای صنایع ضرر و زیانها

ارزیابی انرژی در استراتژیهای کنترل کننده بهینه برای سیستم های چیلر با VWV مرکزی

  ارزیابی انرژی در استراتژیهای کنترل کننده بهینه برای سیستم های چیلر با VWV مرکزی چکیده در بیشتر دوره های عملکردی و تحت شرایط مختلف، بار واقعی گرمادهی و توان تهویه و خنک کنندگی (HVAC) سیستم ها از میزان طراحی شده اصلی کمتر است. به منظور صرفه جویی در انرژی و بهینه سازی کنترل های

بنر
بنر
بنر
بنر

راهنمای جامع صنعت تهویه و تأسیسات کشور

راهنمای جامع صنعت تهویه تأسیسات کشور