Hvacmag

رادین گستر سینا نماینده رسوب زدای انگلستان

سبزيجات - قسمت اول

سبزيجات

بخشي از خسارات محتمل در بازار سبزيجات تازه (در فرايندهاي برداشت، بسته بندي، انبار و فروش) عموماٌ ناشي از تاثير دماهاي بالا در هنگام انتقال، انبار و حمل سبزيجات تازه است و سبب تسريع فرايندهاي رسيدگي، فساد و اتلاف کيفيت سبزيجات و ارزش غذايي آنها ميشود. برخي از خسارات نيز ناشي از سرمايش و انجامد سبزيجات، در دماهاي بسيار پايين است. تلفات و خسارات جدي ديگري نيز به دليل خسارات مکانيکي ناشي از حمل بيدقت يا نامناسب سبزيجات و يا به دليل چروک خوردگي و يا پلاسيدگي ناشي از کاهش رطوبت ايجاد ميگردند.
از طريق پيگيري شيوه هاي توصيه شده و پيشنهادي حمل، سرمايش، انتقال و ذخيره سبزيجات، ميتوان فرايند چروک خوردگي را به طور قابل توجهي کاهش داد. بهبوده شيوه هاي بسته بندي، انتقال تبريدي و آگاهي از نقش فرايند تبريد در حفظ کيفيت سبزيجات در سراسر فرايندهاي توليد و توزيع به بازار، امکان حمل و انتقال سبزيجات را به مناطق دورتر و با کيفيت و تازگي طبيعي اوليه در زمين کشت، فراهم ساخته است.
اين مقاله که در واقع برگرفته از کتاب اشره است، فرايندهاي پسابرداشت، سرمايش، بسته بندي، نگهداري حين حمل و انبار سبزيجات تازه را در مکان هاي مقصد پوشش ميدهد. همچنين الزامات ذخيره/ انبار برخي از سبزيجات خاص، نظير خرابي تدريجي محتمل محصول به دليل حمل و شرايط نامناسب ذخيره را مورد بررسي قرار ميدهد.

1- انتخاب محصول و حفظ کيفيت آن                                                                                                                   
خطرات عمده ابقاء کيفيت محصول در طول فريندهاي انتقال و توزيع، در ذيل ارائه شدهاند:
•    تغييرات متابوليکي (ترکيب، بافت، رنگ) ناشي از تنفس، رسيدگي و پيرشدگي (افزايش طول عمر) محصول.
•    کاهش محتواي رطوبت محصول و پلاسيدگي و چروک خوردگي ناشي از آن.
•    ضربديدگي و آسيب هاي مکانيکي ديگر.
•    بيماريهاي انگلي.
•    اختلالات فيزيولوژيکي.
•    آسيبهاي ناشي از سرمايش و انجماد.
•    تغيير در کيفيت مواد مغذي و طعم.
•    رشد (جوانهزني، ريشهزني).
•    آسيبهاي ناشي از اتيلن.
سبزيجات تازه، بافتها و اجزاء زنده اي هستند که براي تنفس دائمي، به اکسيژن کافي نياز دارند. در طول فرايند تنفس، مواد غذايي ذخيره شده اي نظير مواد قندي (شکر) به انرژي گرمايي تبديل ميشوند و درنتيجه محصول مذکور، کيفيت و ارزش غذايي خود را از دست ميدهد. در طول دوره زماني انبار و حمل و براي حفظ دماي محصولات، ميتوان فرايند تنفس را نيز به بارهاي تبريدي افزود. براي مثال، بار mg 10 از مارچوبه که تا دماي °C 4 سرد شده است، در طول يک سفر طولاني در سراسر کشور، قادر به توليد ميزاني از گرماي تنفسي است که قادر به ذوب حدود mg 4 از برنج ميباشد.
سبزيجاتي با تنفس بالاتر، داراي قابليت فساد بالاتري نيز ميباشند که درنتيجه مشکلات بيشتري را براي انتقال و حمل ايجاد ميکنند. تفاوتهاي موجود، ناشي و برآيندي از نوع و بخشي از گياهي است که مورد استفاده قرار ميگيرد، به طوريکه براي مثال، محصولات ريشهاي نظير هويج و تربچه داراي نرخ تنفس پايينتري نسبت به سبزيجات ميوهاي (خيار، فلفل) و جوانهاي (مارچوبه) هستند. فرايند تبريد درواقع بهترين شيوه کندسازي  فرايند تنفس و ديگر فرايندهاي چرخه حيات سبزيجات ميباشد.
معمولاً سبزيجات مختلف با مجموعه طبيعي و گستردهاي از ميکروارگانيزم هاي مختلف پوشانده و دربرگرفته ميشوند که تحت شرايط معيني موجب فساد تدريجي سبزيجات ميگردند. بزرگترين منبع ضايعات سبزيجات، در طول فرايند انتقال و توزيع، در واقع آسيب تدريجي ناشي از فساد سبزيجات مذکور است. هنگامي که صدمات مکانيکي موجب پارگي پوسته محصول ميگردند، ارگانيزمهاي فاسدکننده سبزيجات وارد آنها ميشوند و درصورتيکه ارگانيزمهاي مذکور درمعرض شرايط هوايي گرم (به ويژه گرم و مرطوب) قرار ميگيرند، آلودگي مذکور گسترش مييابد. به دليل آنکه دماهاي پايين موجب کنترل رشد اکثر ميکروارگانيزمها ميگردند، تبريد مناسب و کافي، در واقع بهترين شيوه براي کنترل فساد محصولات ميباشد.
همچنين فرايند تبريد ميتواند تغيير رنگ ناشي از رسيدگي و پيرشدگي محصول را بهتعويق بياندازد. براي مثال، کلم بروکلي در شرايط معمول و بدون فرايند تبريد، تنها در طول 1 روز زرد ميشود، اما در يک انبار تبريدي، تا حدود 3 تا 4 روز سبز ميماند.

برای مطالعه متن کامل مقاله به شماره دی ماه ماهنامه 95 مراجعه فرمائید.

facebook- صفحه اجتماعی فیس بوک تهویه و تاسیسات           instagram صفحه اینستاگرام تهویه و تاسیسات          linkdin صفحه linkdin تهویه و تاسیسات          Telegram صفحه تلگرام تهویه و تاسیسات

بنر
بنر
بنر

مقاله های برتر به صورت کامل

مدیریت گرمایی بهبود یافته ساختمان با کمک شبیه سازی ترکیبی HVAC دینامیک

  مدیریت گرمایی بهبود یافته ساختمان با کمک شبیه سازی ترکیبی HVAC دینامیک چکیده تنها به تازگی بوده است که شبیه سازی ساختمان به عنوان یک سود ممکن در مدیریت ساختمان شناخته شده است اما در اغلب موارد نسبت به مدیریت گرمایی اهمال شده است. دلیل آن هم ماهیت پیچیده مشکلات مرتبط با شنا

نانوکفپوش‌های پلیمری

1- مقدمهفن‌آوری نانو موج چهارم انقلاب صنعتی و پدیده‌ای عظیم است که در تمامی گرایشات علمی راه یافته و از فن‌آوری‌های نوینی است که با سرعت در حال توسعه می‌باشد. با کمک این فن‌آوری ماهیت مواد و محصولات نوین در یک میلیاردیم آن چیزی که ما لمس می‌کنیم تغییر و اصلاح می‌شود. این تغ

بهترین روش‌ها برای ذخیره و جابه‌جایی روانکارها

مقدمه:پرسنل لُجستیک (انبار) هر روز انبارها را با روانکارهای جدید پر می‌کنند. قصد آن‌ها ایجاد اثر مثبت بر روی طول عمر و عملکرد محصولات است. با این حال، در بعضی مواقع به دلیل انبار کردن غیر اصولی، اغلب روانکارها با مواد آلاینده خارجی و رطوبت موجود در محیط آمیخته می‌شوند. درست ما

فناوری ساختمان‌های بلند هوشمند و آلترنیتیوهای طراحی برای آسایش و بهره‌وری انرژی بیشتر در آب و هوای گرم و خشک

عملکرد سیستم تهویه هوشمند در ساختمان بعنوان یک فیلتر محیطی در نظر گرفته می‌شود. این سیستم همانند یک پوسته اطراف ساختمان می‌باشد که کنترلی دقیق بر هوای ورودی از فضای باز را دارد و در یک آب و هوای گرم و خشک، بدلیل مشکلاتی از قبیل افزایش بیش از حد گرمای استراتژی‌های طراحی هوشمن

آسیب‌شناسی فرصت‌ها و شرایط ناپایدار در مدیریت پروژه

چکیده :هدف پژوهش حاضر ارایه شناخت و چاره‌‌جویی جهت ارزیابی پروژه‌ها و نقاط ضعف و قوت در مدیریت پروژه، تعیین ضرورت‌ها، فرهنگ، شرایط ناپایدار، نگاه سیستمی و مدیریت ریسک و HR در پروژه‌ها می‌باشد. نکات مهم و ضروری که باید در مدیریت پروژه مطرح شود و موضوع فرصت و تهدید‌های قرار ر

استفاده از ابزار مدل سازی ترکیبی گرما، هوا و رطوبت در شبیه سازی توسط نرم افزار MATLAB

  چکیده این مقاله نظری کلی به پیشرفتهای و نتایج به دست آمده اخیر در ارتباط با گرما، هوا و رطوبت ( (HAM در شبیه سازی در نرم­افزار MATLAB که توسط ابزاری به نام HAMLAB ایجاد می­شود، دارد. پیشرفتهای اخیر شامل یکپارچگی ساختمان با سیستم های ساخت و ساز و کنترل کننده ها، انتقال کلی هوا، گرما

طراحی، ساخت و بهینه‌سازی بیوراکتور دوفازی همزندار به منظور حذف بخارات بنزن، تولوئن و زایلن (BTX) از جریان هوا

چكيدهدر اغلب شرایط واقعی انتشار آلودگی حاصل از فرآیندهای صنعتی معمولاً ترکیبات شیمیایی به‌صورت گروهی به فضا رها می‌شوند و کمتر پیش می‌آید که یک ترکیب شیمیایی بطور خالص منتشر شود.در این مطالعه به منظور کنترل بخارات BTX (بنزن، تولوئن و زایلن) موجود در هوا، یک بیوراکتور همزندا

بنر
بنر
بنر
بنر

راهنمای جامع صنعت تهویه و تأسیسات کشور

راهنمای جامع صنعت تهویه تأسیسات کشور