Hvacmag

رادین گستر سینا نماینده رسوب زدای انگلستان

سبزیجات - قسمت دوم

سبزیجات

5- ذخیره و انبار سبزیجات مختلف

در بخش پیش رو، دماها و رطوبت نسبی توصیه شده و پیشنهادی که در داخل پرانتزها نشان داده شده‌اند، مقادیر بهینه‌ای برای انبار و ذخیره بیشینه محصولات تازه هستند. برای ذخیره کوتاه‌مدت برخی از محصولات معین، استفاده از دماهای بالاتر، مطلوب‌تر است. الزامات دمایی مذکور در این بخش بیانگر دماهای مورد نیاز محصولاتی هستند، که باید ذخیره و انبار شوند. بسیاری از اطلاعات مذکور از راهنمای کشاورزی 66 USDA  اخذ گردیده‌اند (USDA، 2004).
کیفیت زمین کشت هر محصول باید در هنگام ذخیره و انبار محصول، تعیین گردد و بازرسی‌های منظمی در طول فرایند ذخیره باید اعمال گردند. اقدامات احتیاطی مذکور موجب تشخیص به‌موقع و سریع بیماری‌های احتمالی محصولات‌ می‌گردد‌ و قبل از خرابی محصولات سالم، امکان دفع و خروج محصولات آلوده از انبار را فراهم می‌کند.
انگنار کروی  (دمای °C0 و رطوبت نسبی 100 درصدی)
انگنار کروی به‌ندرت انبار  می‌گردد، اما برای نگهداری موقتی آن، دمایی در حدود °C0، توصیه  می‌گردد. رطوبت نسبی بالا (حداقل 95 درصد) از پلاسیدگی انگنارهای کروی جلوگیری می‌کند. در صورت عدم‌مشاهده هیچ‌گونه آسیبی به جوانه‌ها و جلوگیری از پلاسیدگی، محصول مذکور را باید به مدت 2 هفته در انبار نگهداری نمود. از ورقه‌های پلی اتیلنی مشبکی با 250 سوراخ 6 میلیمتری بر متر مربع از ورقه پلی‌اتیلنی برای تعویق اتلاف رطوبت استاده نمایید. در روز برداشت محصول، سرمایش آبی و یا سرمایش اتاق تا دمای °C 4، موجب کاهش فساد و خرابی تدریجی محصول‌ می‌گردد.
پوسیدگی قارچی خاکستری (زنگ گیاهی). متداول‌ترین پوسیدگی‌ و فساد رایج انگنارهای دروشده می‌باشد. پوسیدگی قارچی خاکستری، فساد‌ و پوسیدگی قهوه‌ای مایل ‌به ‌قرمز تا قهوه‌ای تیره می‌باشد و شیوه کنترلی آن شامل اعمال اصول بهداشتی در مزرعه‌ و تبرید سریع پس از درو می‌باشد.


مارچوبه (دمای °C0، تا °C 2 و رطوبت نسبی 95 تا 100 درصدی)
مارچوبه‌ها در دماهای بالای °C 2‌ و به ویژه در دمای اتاق، به سرعت فاسد می‌گردند. فساد و خرابی تدریجی مارچوبه ها شامل از کاهش شیرینی، نرمی، و طعم آنها میباشد، که نهایت به خرابی کامل مارچوبه ها منجر  می‌گردد. اگر مدت ذخیره و انبار مارچوبه‌ها، 10 روز و یا کمتر باشد، دمای نگهداری °C0 توصیه ‌می‌گردد. در صورت نگهداری طولانیتر مارچوبه‌ها (یعنی بیش از 10 روز) در دمای مذکور (یعنی دمای °C0)، مارچوبه‌ها درمعرض صدمات ناشی از سرمایش قرار می‌گیرند. به‌طور معمول مارچوبه‌ها را برای مدت طولانی انبار نمی‌کنند و نگهداری از آنها به‌طور موقتی انجام می‌گیرد، اما در دمای °C 2 و با یک رطوبت نسبی بالا،‌ می‌توان مارچوبه ها را به مدت 3 هفته نیز در وضعیت قابل عرضه و فروش، نگهداری نمود. با این وجود بعد از حمل طولانی‌مدت مارچوبه‌ها به سمت بازار فروش، حتی تحت شرایط تبرید نیز امکان نگهداری مارچوبه ها به مدت بیش از 1 یا 2 هفته، میسر نمی‌باشد.
مارچوبه‌ها را باید بلافاصله بعد از برش، سرد نمود. در این مورد، سرمایش آبی یکی از روش‌های معمول و متداول می‌باشد. در طول حمل و یا ذخیره،‌ برای جلوگیری از اتلاف رطوبت و برای حفظ تازگی سرشاخه جوانه‌ای مارچوبه، جوانه‌های مارچوبه را باید بر روی برخی از مواد جاذب رطوبت قرار داد. در برخی از موارد برای ذخیره مارچوبه‌ها، دسته‌های مارچوبه را در تشتک‌های کم عمقی از آب قرار می‌دهند.
پوسیدگی نرم باکتریایی. بخش‌های خیس، نرم و خمیری روی نوک و انتهای برش‌خورده مارچوبه‌ها می‌ باشد. کپک‌های قارچی نازک صورتی و یا سفید. روش کنترلی نیز شامل خنک سازی و حمل در دماهای °C4 و پایین‌تر، انتقال و حمل سریع و حفظ خشکی نوک مارچوبه‌ها در مسیر انتقال به بازار می‌باشد.
پوسیدگی فیتوفتورا. خراش‌های بزرگ، خیس و مایل ‌به ‌قهوه‌ای کنار ساقه‌های بریده شده مارچوبه می‌باشد. خراش‌های کناری مذکور، به‌طور تدریجی خشک ‌شده و چروک می‌خورند. شیوه کنترلی بیماری و ضایعات مذکور شامل خنک‌سازی مارچوبه‌ها در دمای °C 4 و حفظ دماهای انتقال، حمل پایین و توزیع و فروش سریع آنها می‌باشد.

برای مطالعه متن کامل مقاله به شماره اسفند ماه ماهنامه 95 مراجعه فرمائید.

facebook- صفحه اجتماعی فیس بوک تهویه و تاسیسات           instagram صفحه اینستاگرام تهویه و تاسیسات          linkdin صفحه linkdin تهویه و تاسیسات          Telegram صفحه تلگرام تهویه و تاسیسات

بنر
بنر
بنر

مقاله های برتر به صورت کامل

مفاهيم انرژي، انتروپي و اگزرژي و نقش‌هاي آنها در مهندسي گرما

ترموديناميك به‌صورت فراگيري به‌عنوان دانش انرژي نگريسته مي‌شود و مهندسي گرما مرتبط با به‌كار بردن بهترين استفاده از منابع انرژي در دسترس مي‌باشد. نام ترموديناميك برگرفته از كلمات يوناني ترم (حرارت) و ديناميك (نيرو) بوده كه توصيفي‌ترين تعريف از تلاش‌هاي نخستين جهت تبديل

ممیزی و مدیریت انرژی

رئوس مطالبی که ارائه خواهد شد عبارت است از: تعریف ممیزی و مدیریت انرژی، لزوم ممیزی انرژی، انواع انرژی، مدیریت (ممیزی) انرژی بر اساس درک ارزش‌های انرژی، محاسبه کارایی انرژی، تطبیق استفاده از انرژی با تقاضا، به حداکثر رساندن بازده‌های سامانه، بهینه‌سازی نیاز ورودی انرژی، س

مدیریت گرمایی بهبود یافته ساختمان با کمک شبیه سازی ترکیبی HVAC دینامیک

  مدیریت گرمایی بهبود یافته ساختمان با کمک شبیه سازی ترکیبی HVAC دینامیک چکیده تنها به تازگی بوده است که شبیه سازی ساختمان به عنوان یک سود ممکن در مدیریت ساختمان شناخته شده است اما در اغلب موارد نسبت به مدیریت گرمایی اهمال شده است. دلیل آن هم ماهیت پیچیده مشکلات مرتبط با شنا

نقش میکروارگانیسمها در افزایش هزینه های نگهداری و تعمیرات تجهیزات ساختمان

چکیده: میکرو ارگانیسمها در همه جا یافت می شوند؛ از یخهای قطبی گرفته تا چشمه های آب جوش کف اقیانوسها . این ارگانیسمها نقش مفیدی در تجزیه مواد زائد و برقراری چرخه های زیستی از جمله چرخه کربن و چرخه گوگرد در طبیعت بازی می کنند، اما گاهی اوقات اجرای این نقش برای صنایع ضرر و زیانها

بهترین روش‌ها برای ذخیره و جابه‌جایی روانکارها

مقدمه:پرسنل لُجستیک (انبار) هر روز انبارها را با روانکارهای جدید پر می‌کنند. قصد آن‌ها ایجاد اثر مثبت بر روی طول عمر و عملکرد محصولات است. با این حال، در بعضی مواقع به دلیل انبار کردن غیر اصولی، اغلب روانکارها با مواد آلاینده خارجی و رطوبت موجود در محیط آمیخته می‌شوند. درست ما

تئوري، كاربردها و تعيين اندازه شيرهاي هوا

یکی از شاخص‌ها و عوامل تعیین‌کننده توسعه و پیشرفت یک کشور، ارتقای دانش فنی کارشناسان و متخصصان آن است. اجرای پروژه‌های صنعتی و عمرانی علیر‌غم اینکه سرمایه‌گذاری مؤثر و موجهی در جهت بهره‌مندی کشور از ساز و کارهای تکنولوژیکی، امکان تبدیل منابع، ایجاد درآمد ناشی از ارزش ا

طراحي نرم‌افزار SQCRA به منظور ارزيابي نيمه كمی‌ ريسك كار با مواد شيميايي در محیط کار

چكيده:منظور از ارزيابي ريسك مواد شيميايي، تشخيص و تعيين مقدار ريسک ناشي از كاربرد يک ماده شيميايي زيان‌آور ‌می‌باشد. در اين مطالعه با استفاده از مجموعه اطلاعاتي كه می‌توان از روش‌هايي چون بازديد مستقيم شرايط كار، بررسي ميزان‌ كاربرد مواد شيميايي در محيط كار، بررسي ميزان

بنر
بنر
بنر
بنر

راهنمای جامع صنعت تهویه و تأسیسات کشور

راهنمای جامع صنعت تهویه تأسیسات کشور